Om eyecons te kunnen verkopen moet je vanuit de dashboard pagina naar de account gaan van de desbetreffende eyeventure, waar al je transacties zijn weergegeven. Daar druk je op de button "offer ". Vanuit het volgende scherm kan je je verkoopvoorwaarden bepalen.

Zodra een eyeventure besluit de marktplaats open te zetten zullen investeerders de mogelijkheid krijgen hun eyecons te koop te kunnen aanbieden. Dit doe je middels een Offer transactie vanuit je Account in de eyeventure.

In je Account vindt je je transacties en initieer je transacties met de Offer button. Er is ook de optie voor Direct Sale als je weet aan welke Gebruiker je verkoopt.

Gebruikers die marketplace notifications aan hebben staan ontvangen een email die aangeeft dat er eyecons te koop worden aangeboden in de eyeventure. Zodra de verkooporder zichtbaar is in de Marktplaats kunnen andere eyeconholders bieden.  Bij elk bod ontvangt de verkoper een email. Zodra de verkoper een bod heeft ontvangen die de verkoper wilt accepteren dan log je in en accepteer je het bod vanuit je Account. De koper krijgt dan een email dat het bod is geaccepteerd is met de oproep te betalen. De transactie zal verschijnen in de Account van de koper met een Pay button. Koper betaald aan Stichting Derdengelden Eyevestor en de verkoper ontvangt het geld en de eyecons worden aan de koper gecrediteerd.