De UBO is de uiteindelijke belanghebbende, ook wel beneficiary genoemd. De uiteindelijke belanghebbende is de persoon of entiteit die een economisch belang heeft in een organisatie. UBO is een Engelse afkorting maar Nederland gebruikt het al jaar en dag; zo heeft Nederland een UBO register bij de KVK met belangen van 25% of meer eigenschap of zeggenschap. Je kan meerdere benificiaries hebben, Om je beneficiary (eigenaar van de eyecons) op te zetten:
  1. Login met je Gebruiker op eyevestor
  2. De pagina opent in dashboard en het eerste wat je ziet is Your accounts
  3. Klik op beneficiaries, je ziet het volgende scherm
  4. In het linkergedeelte van dit venster vul je de gevraagde persoonlijke gegevens in. Selecteer dat je een legal entity bent. Je zal een aantal extra velden in moeten vullen.
  5. In het rechtergedeelte van dit venster volg je de stappen die Online Payment Platform je vraagt om te volgen. Klik op "Bank: None connected". En volg de stappen in je scherm.
  6. Je zal automatisch een verification high zijn, dit betekent dat er naast je bankrekening ook je identiteit en het UBO register van het bedrijf gecontroleerd worden en geverifieerd.

Online payment platform streeft ernaar om binnen 72 uur na registratie de verificatie te hebben behandeld.

Redenen voor het afkeuren van de bankrekening:

• Er is een privé-rekening i.p.v. een zakelijke bankrekening gekoppeld.
  • De tenaamstelling komt niet overeen met de (handels)naam van KvK

Redenen voor het afkeuren van het ID-bewijs:

• De kopie van het ID is niet voldoende leesbaar
  • Er is twijfel over de echtheid van het document
  • Bij het identiteitsbewijs is enkel de voor of achterkant aangeleverd in plaats van beide kanten

In lijn met wettelijke bepaling in statuten van elke entiteit draagt het bestuur, van die entiteit, de verantwoordelijkheid een compleet register van beneficiaries te hebben. Zodoende zullen eyeconholders hun persoonsgegevens moeten delen. Deze NAW-gegevens dienen te allen tijde volledig en correct te zijn. Het up-to-date houden van beneficiary gegevens is een wederzijdse verplichting.

Eyeventure admins hebben toegang tot de ‘eyeconholders’ tab daar worden zowel de Gebruikersgegevens (User) als de beneficiaries gegevens verzameld. De eyeconholder tab kan de Admin ook exporteren. De ‘eyeconholders’ tab is de onderste tab in het navigatiemenu voor eyeventure Admins.